Божидар Лукарски: Ще подкрепим кандидата на ГЕРБ г-жа Цачева

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Резултатът на кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков е добър, повтаря резултатите в числова стойност от предишните избори и най-вече от местните, каза пред Елиана Димитрова за БНТ председателят на СДС Божидар Лукарски и отбеляза, че това е един добър резултат за партиите от Блока. На изпълнителен съвет на Реформаторския блок, на който не са присъствали от ДСБ, е взето решение на балотажа да подкрепят кандидата на ЕНП, кандидата на коалиционния им партньор - на ГЕРБ - г-жа Цецка Цачева.

Кандидатът за президент Трайчо Трайков припомни, че изборният ден не е свършил. Предстои да гласуват нашите сънародници в Европа и в цяла Америка. Той призова българите в чужбина да гласуват. "Всеки глас има значение - има значение за посланията, за намеренията ни, за идеите ни за това как трябва да изглежда България в бъдеще и какво можем ние да направим за това. Гласувайте!"

На въпрос кого ще призове да подкрепят неговите симпатизанти на балотажа, Трайчо Трайков отговори: "Моите избиратели са изключително мислещи и свободни хора и вземат сами решенията си. Аз смятам, че много малко от тях биха харесали г-н Радев като президент на България - човек, който прие да бъде номиниран от БСП и от г-н Първанов, който сравнява съюзническата солидарност с Ньойски договор, който иска преразглеждането на участието ни в съюзите, в които участваме, и който е изключително неясен и нестабилен по геополитическите теми. В същото време г-жа Цачева, за съжаление, не показа, че може или иска да победи г-н Радев."

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад