Бриго Аспарухов: Бриго Аспарухов: БСП чака да оправи редиците си

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тънка червена линия. За БСП и битките вляво – ген. Бриго Аспарухов, член на Националния съвет на партията и бивш шеф на Националната разузнавателна служба.

Въпросът на водещия се отнасяше до последния "пленум" на социалистите. Без да смята, че е най-подходящият събеседник по тази тема, Аспарухов отговори, че заседанието на Националния съвет е минало бурно. А отзвукът за това в медиите е бил слаб, защото е  нямало много журналисти, поради "занижения интерес" към дейността на тази партия, отбеляза гостът. Той допълни, че разразилата се на заседанието буря му вдъхва оптимизъм, тъй като "когато един организъм боледува, по-добре е да се изреже докрай". БСП стягала редиците.

Генералът харесва централизираната партия, т.е . демократическия централизъм. "Някои го отричат. Аз считам, че една партия трябва да си слуша ръководството. Иначе става анархия."

По отношение на случая "Кадиев" Аспарухов припомни, че през 2007 год. Кадиев е бил водач на листа, и сподели мнението си за него като сериозен, задълбочен човек, за когото и сега се надява да не е предал социалистическата идея. Според Аспарухов амбицията на Кадиев е "явна". Не можем да говорим, че тази амбиция пречи на благото на БСП, за благо не може да се говори, защото тя нито е на власт, нито има в момента властови ресурс, подчерта генералът.