БСП след оставката на Калфин и преди евроизборите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вече 25 години на нов политически модел анализатори, политически наблюдатели прогнозират разцеплението на Социалистическата партия, но е факт, че това е единствената политическа партия, която остана цяла за този период, празнува вече 120-годишнина. Така депутатът от Коалиция за България и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов коментира в студиото на "Денят започва" оставката на Ивайло Калфин като водач на социалистите-евродепутати.

Според него няма основание да се драматизира, да се очаква действията на Калфин да имат сериозен ефект върху левицата и напомни, че през 1996 година, в труден за социалистите период, той "е играл това упражнение", когато заедно с Александър Томов учредява Евролевица.

"Факт е едно - това, което прави господин Калфин, при всички положения работи за господин Борисов. Аз се надявам да няма някакви други договорки, а стечение на обстоятелствата", подчерта Гуцанов и добави, че не е привърженик на крайните действия от страната на БСП като отговор на оставката. Той счита, че трябва да се изчакат действията на Георги Първанов и Кръстьо Петков, за да се взимат такива решения.

Всички теми от предаването вижте ТУК