"Чернобил" – сериалът, който вълнува

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Причината да се гледа е, защото е по тема, която очевидно e интересна на хората; очевидно те имат нужда от отговори и филмът ги построява по добър, сюжетен начин. Той е стегнат, добре направен, динамичен, интересен. Винаги, когато нещо е по истински случай, има глад за него, каза Зорница Аспарухова.

Сериалът вълнува. За да стане нещо феномен, то трябва да вълнува. Вълнува не само заради темата, която присъства във всяка сцена и епизод – за лъжата. Вълнува с това, че през човешките истории се разказва целият сюжет. Това не е сериал, който се опитва да дискредитира съветския режим, а сериал, който се опитва да разкаже какво се случва, когато учените бъдат пренебрегнати, когато кариеристите и политическите амбиции са по-важни от човешкия живот, обясни сценаристът Георги Иванов. За него сценарият е перфектно написан.

Има три елемента, които правят филма интересен. Първият е актуалността на темата. Вторият е чувството за истинност. Третият е, че филмът е на много високо ниво, подчерта проф. Леандър Литов.

Повече по темата гледайте във видеото.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад