Тома Биков: За малките партии ще бъде трудно със субсидия от 1 лев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"На нас ни омръзна да сме виновни за всичко. Ние отчитаме всички рискове на това да няма субсидии или субсидиите да бъдат много ниски. Партиите, ако останат без финансиране, ще бъдат принудени да молят бизнесмени, олигарси да ги подпомагат. Те биха могли и в момента да го правят, но когато има субсидия, тези партии, които не искат да го правят, ще имат тази възможност. Нека да отворим този дебат, да видим всички партии какво мислят, да стигнем до някакъв консенсус и да защитаваме това, че субсидиите имат някакъв смисъл", коментира Биков.

Той обясни, че ГЕРБ води активен партиен живот и работи с фондациите „Ханс Зайдел” и „Конрад Аденауер”, които подпомагат част от мероприятията.

За малките партии ще бъде трудно със субсидия от 1 лев. Те невинаги получават изобщо субсидия, понеже участват в коалиции. Коалициите не получават субсидия, ако нямат 4%, подчерта депутатът.

Тук е въпросът обществото да стигне до някакъв консенсус, че субсидията е нещо необходимо и да се съгласим, че трябва да я има. Понякога парите, които дава държавата за субсидии, струват много по-малко, отколкото ще струва, ако не ги дава, каза Биков.

Целия разговор вижте във видеото.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад