Да живееш и обичаш 70 години само един човек

В предаването вижте:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В свищовското село Ореш живеят малко над 1500 католици. Сред тях има доста дълголетни семейства, които могат да се похвалят не само със златна, но и с платинена годишнина от своето съжителство. Баба Мария е на 90 години, а дядо Иван на 92. Живеят заедно от 70 години и колкото и да ви се струва клиширано, те все още се отнасят с любов един към друг. Дядо Иван казва, че негова Мария има съвършена красота. А тя споделя, че обича да му угажда.

Баба Мария и дядо Иван имат три деца. Последният им син се ражда, когато Мария е 45-годишна, учудвайки с появата си цялото село, а внучето им по това време е било на 3 месеца. Но днес Живко е тяхна опора, помагайки им във всичките им грижи. Августинови се радват на 6 внуци и 7 правнучки. За днешния модерен живот казват, че е лесен.

Ореш е родното село на известния български футболист Анатоли Нанков. Неговите родители Милка и Александър са сред най-дейните орешенци в обществения живот. Женени са от 50 години, а преди това 5 години са се чакали докато се съберат заедно. Запознават се когато тя е ученичка в Плевен, а той вече работи в Ореш.

Според Милка Нанкова тайната на дълголетния брак се крие във взаимните компромиси.

Смисълът на човешкия живот е да се обича някой, който може да бъде обичан. Това казва американският романист Кърт Вонегът, а думите му намират своето конкретно отражение в свищовското село Ореш. Така че обичайте и... оставете се да бъдете обичани.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад