Република Северна Македония - новото име и международните интереси

В предаването вижте:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Споразумението ще бъде подписано, ще влезе в сила, ще бъде ратифицирано, от една страна. От друга страна, това споразумение слага край на т.нар. Югославски проект на Балканите, защото в новото наименование липсва вече думата Югославия, и третото нещо опасенията за дезинтеграция на Република Македония. Това са трите неща, които изчезват и може да се каже, че това споразумение е своевиден и смъртен акт", каза Любчо Нешков.

Журналистът е на мнение, че македонският президент Георге Иванов прави "тежки политически гафове в най-важните моменти". "В остра политическа ситуация той обяви амнистия и знаете какво се случи - протести масови по улиците на всички градове, не само на Скопие. След проведените избори в края на 2016 той отказа да връчи мандат и се стигна до погрома на парламента, протести и Слава Богу нямаше загинали. Вие знаете как изглеждаше Зоран Заев на 27 април вечерта. И в момента, когато не само от Скопие, но и в Атина се определя това нещо като историческо споразумение, ами в централата на НАТО, в централата на Европейския съюз", продължи Нешков.

"Ще се променят скоро границите за всички държави, евентуално, на Балканския полуостров. Разбира се, това не може да ни радва, това не е решение, това е може би по-лошо от предишното име на тази държава", каза Йоаким Каламарис.

Вижте целия разговор във видеото.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад