Емануил Йорданов: Сектор "Сигурност" е в криза

В предаването вижте:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Има криза в сектор "Сигурност". Не е трудно да се направи ретроспекция и да се види в последните години колко протести е имало на служителите на МВР, а никой не протестира от хубаво. Да погледнем как започна и продължи тази година - тежко убийство в Нови Искър, след това убийство на данъчен служител, убийство на голям бизнесмен, стрелба в Слънчев бряг и Ботевград. При такава ситуация опозицията трябва да е за уволнение, ако не иска вот на недоверие, заяви той.

Според него е очевидно, че органите на реда са допуснали сериозни грешки в случая "Пелов".

Става въпрос за малък град, за добре известен човек в съответното населено място и би следвало за него да се получи достатъчно информация. Но както виждате, там имаме "измиване на ръцете" със служители на сравнително ниско ниво, коментира Йорданов.

По думите му оставки по върховете на МВР няма да решат проблемите.

Тук нещата не опират само до един министър. Ако си припомним с какво образование бяха министрите през последните години, може да очакваме, че при една смяна в министерството може да се появи дизайнер или архитект... С този кадрови потенциал по-добре нищо да не пипат повече, добави бившият вътрешен министър.


Какво каза още Емануил Йорданов по тема "Сигурност" вижте във видеото.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад