Даниел Вълчев: Големият въпрос е за бъдещето, а не за миналото на Реформаторите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Гледаме на резултата на Реформаторския блок като някакъв вид вот на доверие. Хората, при цялата шизофренност на ситуацията в блока през последните девет месеца, ако все пак кажат: "добре, подкрепяме ви и този път", означава, че горе-долу по някакъв начин се справяме. Хората това и казаха", заяви в студиото на "Още от деня" Даниел Вълчев, Движение България  на гражданите, Реформаторски блок. Според него са постигнали добър резултат на изборите.

В чужбина кандидатът за президент на Реформаторския блок се радва на одобрение, но в България положението не е същото. Вълчев смята, че за това са виновни самите реформатори, заради сигналите, които издават. По негово мнение въпросът за вината за тези резултати не може да бъде прехвърлена само на един човек и обясни, че отговорността се носи от ръководителите на партиите или организациите. За него големият въпрос е за бъдещето, а не за миналото на Реформаторите.

Вчера лидерите на Реформаторския блок, с изключение на Радан Кънев, заявиха подкрепата си за Цецка Цачева на втория тур. Днес в декларация на гражданския съвет на реформаторите се призовава да се подкрепи анти-Радев. "Това е една свенливост, която от моя гледна точка не води до нищо добро. Човек в политиката трябва да бъде докрай откровен и хората усещат", каза Вълчев. "Да му е честит новият проект на бай Радан", каза Вълчев. За него въпросът е в отговорността, която имат Реформаторите. Той смята, че в бъдеще те трябва да решат много ясно в какъв състав вървят напред.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад