Цецка Цачева: Изборът на 13 ноември е ценностен

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според нашата стратегия за тази кампания до първия тур на изборите аз се срещнах с възможно най-голям брой български граждани. Вярвам, че популизмът ще отрезви. В това, което се чу от други кандидати, много малко беше истината, но пък имаше "послания, които галят сетивата". Аз водих кампания на истината откровено с българите и вярвам, че в оставащите дни до втория тур, след първото сражение, окончателната битка ще бъде в моя полза. Това каза в студиото на "Още от деня" Цецка Цачева - кандидат за президент на ГЕРБ.

В отговор на въпрос защо е загубила на първия тур в големите градове Цачева подчерта, че други кандидати са "играли" срещу нея "с популистки послания, които са много далеч от реалността". "Не само неистини се изричаха в тази кампания, но и откровени лъжи", продължи тя. Според нея предизборната кампания е била нетолерантна и тя е отказала да влезе в "тази риторика" и компроматна война. "Аз съм говорила само истината в тази кампания", заяви без колебание кандидатът за президент на ГЕРБ. За нея няма основание да се твърди, че има "цялостна манипулация" на изборите, но пък се е злоупотребявало по места със задължително гласуване - хора са били заплашвани с глоби и спиране на пенсиите, ако не гласуват. "С подобен род манипулации и неистини всъщност приключи първия тур от кандидатпрезидентската надпревара", обобщи Цецка Цачева.

На 13 ноември е решаваща битка, каза тя и в допълнение призова младите хора и активните граждани да не изчакват последните часове на изборния ден, за да гласуват. "Изборът е много важен. Както заявих и в самата кампания това е въпрос на ценностен избор", заяви още кандидат за президент на ГЕРБ.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад