Делегация от Благоевград на 26-тия конгрес на Съвета на европейските общини и региони

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Делегация от Благоевград взе участие на 26-тия конгрес на Съвета на европейските общини и региони, който се проведе в гр. Никозия - Кипър под мотото „ Утре започва от днес. Местната визия и регионите за Европа 2030“. Събитието е най-мащабният форум на местните и регионалните власти от цяла Европа и се провежда веднъж на 4 години. Сега в студиото на България днес са Зорница Кралева – заместник-кмет по европейските проекти и програми в общината и заместник-кметът по икономика и финанси в Благоевград – Иво Николов.

Разговор в студиото  за участието на  нашата делегация в престижния форум, за основните теми на конгреса и за възможността успешния европейски опит да бъде приложен и в нашия регион. Какво представлява конгресът на съвета на Европейските общини и региони?

Каква беше причината делегацията от Благоевград да бъде поканена на престижния форум? Благоевград като община на какво място сред другите европейски общини се нарежда? Каква е местната визия на другите европейски общини до 2030-та?  Конкурентни ли сме?