Десислав Чуколов: "Атака" измива очите на българските политици

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние измиваме очите на българските политици, така коментира протестите, организирани от "Атака" по време на посещенията на Джон Кери и на Йенс Столтенберг у нас, Десислав Чуколов, зам.-председател на ПГ на "Атака". По думите му българските медии са отразили обширно стрелбата в Горна баня, където бяха "одраскани" няколко полицаи, като пропуснаха да отбележат факта, че у нас ще има военна база на НАТО. Публикация имаше само във вестник "Сега". "В чуждите медии излезе точно от главния секретар, че за това се е говорило тук, в България.  Българските медии се занимаваха с енергийната независимост на България, все едно това са обсъждали с НАТО", каза Чуколов и допълни, че представители на Алианса идват в страната ни с цел да притиснат управляващите да се разполагат тук.

Според него това се прави, за да бъде подготвена България за мерки срещу Русия. За всеки анализатор е ясно, посочи той, че след военните действия в Източна Украйна следва Крим, който е на Черно море. "Надявам се поне това да са чули българските зрители, че в Черно море ще има доста засилено присъствие на американски военни кораби". Чуколов заяви, че се говори за интензивни военни действия и според информация, с която представители на "Атака" разполагат, че военна база на НАТО ще бъде изградена край Варна.

Десислав Чуколов беше категоричен, че влизането на България в НАТО е трябвало да бъде предшествано от референдум, тъй като, по думите му, тази организация не прави друго, освен да напада определени страни и да започва войни в различни части на света.

Десислав Чуколов свърза енергийната независимост, за която толкова се говори, с "дупченето за шистов газ". "Атака", естествено е против това, категоричен беше той.