Димитър Маргаритов: При теглене на кредити е важно са се сраняват офертите

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Подписването на правилото е победа за потребителите и успех за комисията, обясни Димитър Маргаритов, председател на КЗП.

От магазинната мрежа е иззето 53 тона развалено месо. Маргаритов призова да се следи срокът на годност и дали коректно е посочена цената. Цената не може да се уточнява в движение.

При теглене на кредити е важно са се сравняват офертите, защото има такива, които звучат примамливо, но без съпоставка не бива да се тегли кредит. Потребителят трябва да е сигурен, че търговецът е регистриран в БНБ, да чете предварително условията и при затруднения да търсят съдействието на кредитни консултанти. При сключването на бърз кредит, независимо от срока, в който трябва да бъде върнат, в първите 14 дни потребителят има право да възстанови сумата и да прекрати договора.

От няколко дни има по-засилено присъствие на КЗП в зимните курорти. На повечето места работят всички съоръжения. В Банско има 8 екипа, в Боровец - 6, в Пампорово - 5. Проверките ще продължат поне месец и половина, за да се установи дали всичко е наред. До момента няма констатирани драстични нарушения.