Димитров: Ако правителството нарушава националния интерес, няма смисъл от съществуването му

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гост в студиото беше най-младият депутат от НС Кристиян Димитров от ПГ на "Атака". През седмицата от партията бяха много активни. Започнаха с протест срещу държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд.

Димитров обясни, че негативното отношение на "Атака" срещу Нюланд е породено от това, че посещението й е било "скрито в тайнственост" от българските медии и политици. Те не са могли да разберат целта на визитата й, с кой ще се среща и какви са темите, които ще се обсъждат. Предвид нейната биография, от партията подозират, че темите, които ще обсъжда с българската власт, подсказват, че тя е тук, за да да даде указания.  Димитров подозира, че ние ще бъдем използвани за база, за отправна точка за военни действия.

Според депутата санкциите срещу Русия е едни абсолютно недопустим факт. Той разказа, че е бил наблюдател на събитията в референдума в Крим и заяви, че гражданите там действително са имали желание за промяна. Около 90% от хората, с които е говорил, са казали, че възстановяват една историческа несправедливост. "Атака" е единствената партия, която подкрепя действията на Русия. Според Димитров е притеснително, че никоя друга партия не подкрепя правото на избор на тези хора. Той беше категоричен, че подобен на Крим сценарий не е възможно да се случи в България.

От "Атака" казаха, че ако България предприеме санкции срещу Русия, те ще свалят правителството. Димитров каза, че за това има различни начини това да се случи и от партията ще пробват всичко възможно. Те първо ще се опитат до обяснят на г-н Орешарски каква груба грешка е взимането на решение за санкции, защото от това губи България. Ако това правителство нарушава националния интерес, няма смисъл от съществуването му, каза Димитров.