Обвиниха в убийство двама от задържаната престъпна група

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тя добави, че най-вероятно мотивът за убийството е намерението на жертвата да говори и пред Специализирания наказателен съд, така както е направил пред разследващите органи и прокурора, и да даде информация за заловената в събота престъпна група, занимавала се с наркотици, контрабанда и убийства.

Убийството е с цел прикриване на престъпната дейност на групата и за да се препятства възможността на българския наказателен съд да събере доказателства за участие на всички привлечени и предадени на съд лица по обвинението за контрабанда на почти 15 тона хашиш, допълни Арнаудова.
И петте лица са привлечени в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група - едно от тях за това, че е ръководител на тази престъпна група. Това е поръчителят на убийството по делото на СГП. Отделно има привличания на част от лицата, т. нар. вторични престъпления - за контрабанда и държане на наркотични вещества, обясни ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Той добави, че след провеждането на съответните действия по разследването на митническия пункт на пристанище Варна Запад е открит внесен от обвиняемите контейнер с над 500 хиляди контрабандни кутии цигари.

Работим и в насока контрабанда на наркотични вещества, но към този момент нямаме достатъчно доказателства, за да привличаме конкретни лица съм наказателна отговорност за това престъпление, каза Гешев.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова беше категорична, че групата няма никаква връзка с отвличането на Адриан Златков.