Екатерина Михайлова за разводите в синьо

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

ДСБ е поело отговорността за разцеплението в десницата, заяви Екатерина Михайлова в "Денят започва". Това е станало като са се отдръпнали от ръководството тези, които са носели в себе си част от проблема - старите отношения. Така се е дал път на едно ново поколение според Михайлова. Днес израсналите десни лидери оформят десница, която престава да се занимава кой с кого, а започва да казва какво. От това имат нужда хората, твърди още Михайлова. А Реформаторският блок се обединява точно около идеи - идеи за икономиката, за управлението и т.н.

Разцеплението в СДС е било заложено от самото начало, защото е лежала върху антикомунистическата идея, разяснява Михайлова. В партията е имало хора с десни възгледи, либерали, социалдемократи - една пъстра палитра. Последвало е едно наместване в идеологическото пространство, но споровете вътре в нея са избуяли не върху политическа основа, категорична е тя.

Няма поколенчески сблъсък между Надежда Нейнски и Радан Кънев, каза още бившият лидер на СДС.

Михайлова даде оценка и на работата на това Народно събрание:

"Парламентът отвън изглежда много зле, парламентарният дебат е на много ниско ниво. Спори се за неща, които не интересуват българските граждани."

Цялото предаване можете да видите ТУК.