Фандъкова: Градският транспорт в столицата се движи нормално

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Навсякъде градският транспорт се движи нормално, извършват се почистванията на спирките и подходите към подлезите, възложила съм и почистване на тротоари, разчитам и собствениците на магазини да почистят пред тях. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Фандъкова уточни, че и след почистването машините ще са в готовност. По думите й 150 снегорина са работили тази нощ в столицата, като и в момента се извършват почиствания.

„По високите места на София няма проблеми, машините влизат и в по-големи квартални улици, но всички трябва да внимават. След почистването ще има машини в готовност. На фирмите за снегопочистване се плаща само за резултат, не за самото движение. Следим ги и с GPS. Санкциите са сериозни, ако не се свърши работата“, коментира тя и обясни, че инспекторите проверяват дали са почистени местата, които не са общинска собственост.

„Ще има и санкции за непочистени улици пред обектите на собствениците, но хората вече реагират и ги почистват. Искам да им благодаря“, каза още Йорданка Фандъкова.