Габриел: Доверието при технологиите минава през неприкосновеност на личния живот

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С новия регламент, който ще бъде влезе в сила на 25 май, ще се постигне "по-силна защита на данните, много повече възможности за бизнеса и за самия ЕС".

Това е ценност, личните данни не са стока като другите. Ако искаме да градим доверие в този свят на технологии, той минава през неприкосновеността на личния живот, категорична бе Габриел.

Тя поясни, че "от тук нататък част от настройките за социални мрежи и приложения още от самото трябва да съдържат необходимите спецификации за защита на личните данни". За нея е важно европейски граждани да спокойни, че има правила, които гарантират сигурността им.

И тези правила не са валидни само за компаниите, които са европейски. Говорим и за компаниите, които са извън ЕС, но оперират на европейска територия, или ако са извън ЕС, оперират с данни на ЕС, допълни Габриел.

На въпрос за проекта за създаване на европейски суперкомпютър еврокомисарят подчерта, че България е една от 15-те държави-членки, които са се присъединила към инициативата, то и като регионален лидер в областта на високите технологии.

Вижте във видеото какво каза още еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад