ГЕРБ и БСП в предизборна схватка. Какво обещават на избирателите?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бюджетът и държавата трябва да имат по-ниска преразпределителна роля. Доказано в годините е, че тогава, когато пазарът, предприемачите, частните инвеститори са доминиращи в икономиката, то тогава имаме и по-добра регулация. Това каза Георг Георгиев от ГЕРБ.

Георг„Ние отново залагаме на ниска преразпределителна роля на държавата през бюджета и смятаме, че частната инициатива, частният бизнес, предприемачеството са тези, които могат да създават работни места, да повишават работните заплати и да създават перспективи за икономиката. Това е идеята на ГЕРБ в предизборната програма. Ние не искаме да създаваме пречка пред частната инициатива и пред хората, които желаят да развиват бизнес и да инвестират в България”, заяви той.

В последните 10 години ние реализирахме резултати, които и президентът Радев изтъкна пред немския бизнес, а именно – 3,6 ръст на БВП и 6 % безработица, поясни председателят на младежката структура на ГЕРБ.

СвиленскиХората на президентските избори показаха отношението си към досегашното управление, където държавата беше абдикирала не само от икономиката, а и от всичките си ангажименти – сигурност, здравеопазване, образование. Ние искаме да дадем нова визия, нова цел на България, в която да бъде ясно по какъв път вървим и няма значение коя партия ще управлява след години – да постигнем съгласие за тези цели, заяви Георги Свиленски от БСП.

Държава без собствено производство, без собствено селско стопанство и подчинена на внос, да слуша какви заповеди се дават от изток и от запад, няма бъдеще. Затова ние казваме, че искаме България с 8 млн. и нито един под прага на бедността, коментира Свиленски.