Младен Маринов​: Има напредък в обединението на системите за видео наблюдение

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера се появи писмо, адресирано до президента, омбудсмана и няколко медии, от избягалия затворник Владимир Пелов. В него той отрича да е извършил каквото и да е престъпление.

"Издирването не е престанало и за секунда дори. Използват се всички способи, които дава наказателно-процесуалният кодекс и Закона за министерство на вътрешните работи, за да бъдат издирени и задържани отново бегълците в затвора", каза Маринов.

Предстоят експертизи за установяване на автентичността на писмото.

Маринов каза, че предизвикателството за запазване на сигурността е било голямо по време на срещата ЕС - Западни Балкани. "Смятам, че максимално постигнахме целта от една страна да има сигурност, а от друга страна да не затрудняваме излишно гражданите. Всички мерки, които бяха взети, бяха направени, така че гъвкаво да се преценява кога точно да се ограничи движението по даден булевард или тротоар", каза той.

Бяха събрани много сили и средства от провинцията, продължава част от срещата, пикът беше вчера, досега нямаше нарушения и престъпления, добави Маринов.

Главният секретар на МВР отбеляза и че има напредък в обединението на всички системи за видео наблюдения. Той коментира и предстоящия туристически сезон и сигурността по морето.

Запазва се практиката да имаме съвместни полицейски патрули по Черноморието. Слънчев бряг е един от най-рисковите райони от страна на престъпност, очакваме да има проблеми, командировани са сили от страната там, каза Маринов.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад