Гласове от ефира: Силвия Великова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В рубриката "Гласове от ефира" на "Още от деня" днес ще се чуе думата на Силвия Великова, колега от Българското национално радио.

Тя коментира случая в Лясковец, като каза, че е изненадана от факта, че се политизира този случай със замеряне между бившето и настоящето ръководство на МВР за това кой е виновен. Силвия Великова цитира мнение на експерти, според които след като има загинал спецполицай, това означава, че акцията е била подценена. По думите й нито задържането на психично болния, нито сега искането за задържането му под стража, при условие, че той лежи в болница, са адекватни решения. Още повече, допълни тя, щом Петко Петков е психично болен той няма как да бъде задържан под стража и няма как да му бъде търсена съебна отговорност. Той просто ще бъде настанен в психиатрия.

"За мен тази половинчатост, с която ни се поднасят фактите ми изглежда малко манипулативна и ми се иска наистина всичко да научим около този случай, за да можем да не отправяме такива политически обвинения", каза тя.

По темата за Октай Енимехмедов тя заяви: "Това е мярка за неотклонение, която се приспада от цялостното наказание, т.е. тя е достатъчно ограничителна. За мен не беше проблем, че мярката за неотклонение беше променена. Случвало се е и по други дела. Проблем беше онова, което последва след това и то отново се казва политическо говорене".