Изчезналият самолет - спекулациите продължават

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Десет дни след изчезването на малайзийския пътнически самолет с 239 души на борда мистерията става все по-заплетена, а въпросите са повече от отговорите. В "Още от деня" припомнихме хронологията на една от най-големите загадки в историята на авиацията, каквато знаем до този момент. А след това коментирахме версиите в студиото с Ангел Борисов, бивш главен инспектор по безопасността на полетите в Гражданска въздухоплавателна администрация.

Според Ангел Борисов това изчезването на самолета е най-голямата загадка, която датира от самото начало на полета. Той посочи, че дори часът на излитане не е уточнен и допълни, че непрекъснато се коригират данни, запечатани на радарите, на документацията.

Този самолет може да лети и над 8 часа, като никъде не става ясно този екипаж колко гориво е заредил, коментира Борисов.

"Не може великите сили да не казват една дума. Изписа се много по медиите. Всичко вече е проиграно, но нито една от великите сили не спомена нито за северен коридор, нито за южен коридор, нито евентуално за грешка", подчерта той.

Ангел Борисов каза още, че ако има външна, макар и неволна намеса на друго въздухоплавателно средство, възможно е определени заинтересовани да премълчават тази истина, докато някой от другата страна не каже какво е станало.