"Главен изпълнителен директор" тръгна към финала в "Ръкописът"

Главен изпълнителен директор тръгна към финала в Ръкописът
В предаването
Всички броеве

Той победи „Черни звуци“ във втория епизод на литературното реалити на БНТ.

Вторият роман, който отива на финал в шоуто на БНТ „Ръкописът“, вече е известен. След оспорвана надпревара, в която бяха замесени фантазия, думи и въображение, Светозара Давидкова с романа „Главен изпълнителен директор“ си осигури място във втория етап на литературното реалити.

Тя спечели вота на журито след финалния етап на епизода, в който с другия достигнал до финала участник – Димитър Рахталиев, трябваше да представят в рамките на 1 минута романите си пред издателя Раймонд Вагенщайн. 60-те секунди, в които Светозара разказа за героя си, устремен към поста „главен изпълнителен директор“, се оказаха по-впечатляващи за Вагенщайн и журито – Ваня Щерева, Захари Карабашлиев и Владимир Зарев, от сюжета на „Черни звуци“, представен от Димитър Рахталиев.

„Беше вълнуващо преживяване, защото въпросът не е в това, дали ще пишеш 12 часа, или един, когато те осени вдъхновението. Радвам се, че съм част от „Ръкописът“, защото това предаване провокира нас, пишещите хора, да отправим послание, което е много над материалните неща“, каза Давидкова в първото си телевизионно участие в „Денят започва с култура“ по БНТ.

Изключително разнообразни се оказаха фантазиите на 12-те участници във втория епизод – Анна Пелова, Антон Генев, Антон Чикакчиев, Валентин Русанов, Валерий Литов, Виктория Маринчева, Десислава Безинска, Димитър Рахталиев, Йордан Калайков, Мая Кисьова, Мирослав Недев, Светозара Давидкова, след срещата им с Явор Гърдев.

Нашумелият режисьор им разказа две истории от своето детство, които те за една нощ трябваше да превърнат в кратки литературни текстове. Едната история бе свързана с неговите първи докосвания до театъра. „Вярвах, че хората, които работят в театъра, някак си принадлежат към друг вид. Че са много повече от нас, които сме в залата. След представления на Младежкия театър правех по 200 тегела като случаен минувач, за да мога да срещна уж без да искам някой от актьорите“, сподели Гърдев.

Втората история, с която участниците бяха предизвикани, беше за първото му колело. „Като малък много исках да имам колело, но трябваше да чакам три години, за да получа първото си балканче. Когато най-накрая то беше мое, отидох пред един блок в Младост, където живееше съученичката ми, в която бях влюбен в първи и втори клас, и се качих на колелото. Знаех горе-долу къде живее и без да знам дали тя изобщо гледа, направих 20-30 тегела напред-назад. Правех се, че не съм там заради нея. Вярвайки, че случайно ме е видяла, се прибрах вкъщи, оставих си колелото във входа, и малко по-късно то беше откраднато. Така пълното щастие на любовната серенада и открадването на колелото се случиха в един ден. След голямото щастие дойде и ефектът на голямата загуба. Надявам се тези истории да ви свършат работа и ви давам авторските права да ги използвате“, каза на участниците Гърдев.

След първия кръг, четиримата, които останаха в надпреварата, бяха разделени на две групи. Двама от тях – Димитър Рахталиев и Светозара Давидкова – полетяха с парапланер, а Антон Чикакчиев и Мая Кисьова отидоха на посещение в затвора.

След това дойде и финалната среща с Раймонд Вагенщайн и окончателният избор на журито.

Какво очаква третата група участници – ще разберете от новия епизод на литературното приключение „Ръкописът“ следващата сряда, 14 октомври, от 21:00 часа, само по БНТ 1!

Може да гледате цялото предаване.

Както и гостуването на финалиста от втория епизод.

Следете за новини и страницата на "Ръкописът" във фейсбук.

Гледайте литературното реалити „Ръкописът“ всяка сряда от 21:00 часа, само по БНТ 1!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад