Икономически реалности, връзки и взаимовръзки - разговор с Иво Прокопиев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бизнесменът Иво Прокопиев беше гост в студиото на "Още от деня". "Образно 25-те години след 10 ноември се разделят на 10 години, аха да започнем прехода, 10, бих казал, доста успешно развитие и 5 - загубени във времето и пространството и политическата корупция", каза той. Прокопиев беше категоричен, че България е с най-нисък доход на глава от населението, тъй като у нас все още институциите не са реформирани. България не построи институции, които да гарантират интересите на инвеститорите, както и интересите на гражданите, обясни той.

Иво Прокопиев коментира и обвиненията на Стоян Мавродиев, отправени по време на участието му в "Още от деня" на 6 ноември, че Симеон Дянков е живял в апартамент на Прокопиев. Мавродиев е бил категоричен, че близостта между Иво Прокопиев и Симеон Дянков е публична тайна.

"Аз не знам колко съм близък с г-н Дянков. Но със сигурност не приляга на един от основните финансови регулатори да води икономически разговор на нивото на жълт вестник", посочи Прокопиев и добави, че многократно е обяснявал случая с въпросния апартамент, както и факта, че Дянков е живял в това жилище 1-2 месеца, като си е плащал наем за това. Апартаментът е фирмен. А Прокопиев и Дянков са състуденти. Той обаче подчерта, че това не е довело до никакви специални отношения.