Разговор с Антон Кутев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Антон Кутев от БСП няма съмнение, че промените в партията ще бъдат за нейно добро. „За първи път от много години насам имам усещането, че наистина е заплашена ролята на БСП като първостепенен фактор в политиката“, заяви той в студиото на „Още от деня“. Кутев смята, че трябва да се направят много бързи промени в партията.

Според него причините за ситуацията в БСП и загубата на изборите са различни. Едни от тях касаят организационното състояние. Другите са свързани с имиджа на партията и това, че 25 години всички си бършат обувките с БСП. Кутев припомни, че преди 10-ти ноември имаше безплатно за гражданите здравеопазване и образование.

Антон Кутев припомни и факта, че по времето на управлението на Станишев е имало под 6 % безработица и над 6 % икономически растеж. Според него е възможно в България да има ниска безработица, висок икономически растеж и безплатно здравеопазване и образование. „Аз смятам, че тази държава, която не е много голяма, за 7-8-10 години при добро управление, може да стане това, което всички си мечтаем“, заяви той.

Опасението на Кутев е, че левицата може да последва участта на СДС преди 10 години и ако това се случи, основният виновник за това ще бъде Георги Първанов.