Истанбулската конвенция и джендър идеологията - БСП срещу ГЕРБ

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тук не става въпрос за един или друг превод. Има един безспорен факт - насилието над жени, с което трябва да се справим, и от друга страна имаме една идеология, която обслужва между 1 и 3% ог обществото на Европа. Джендър идеологията е за нестандартни сексуални ориентации, като разделението тук не е на мъжки и женски пол, включително джендър организации говорят за пола като фантазъм - нещо, което реално го няма, и човек трябва да се самоопредели на психическо ниво, обясни Мирчев.

Според него конвенцията поставя ново начало, а вкарването на тази нова идеология ще ни принуди да променяме законодателството си.

За Емил Радев няма причини за притеснение при ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Като юрист заявявам, че няма как да се наложи нито трети пол, нито еднополови бракове, нито каквито и да е други нетипични за нашето общество правоотношения с Истанбулската конвенция. Тя не отваря вратата към никакви джендър идеологии и т.н., заяви той.

По думите му "семейното право, бракът, съвместното съжителство и т.н. са в полето на субсидиарността".

Само държавите членки решават какво правят с това законодателство. Докато българският парламента в изричен закон не позволи това да става, това е недопустимо в българското общество. Не трябва да плашим българските граждани, че това може да се случи, отбеляза Радев.


Вижте във видеото целия разговор.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад