Иван Гешев: Не се страхуваме и знаем истината

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Иван Гешев: Единицата за справедливост е това, което присъжда съдът. Тези присъди са неокончателни и подсъдимите продължават да са невиновни, според българското законодателство и Конституцията, но трябва да се кажат ясно няколко неща. Развиваща се кампания се прави в посока на това колко са тежки и несправедливи тези присъди. Това е новата сюжетна линия.

Той обясни, че има различни състави на убийство, има и различни състави на подкуп. В случая подсъдимите са привлечени по най-тежкия състав, който предвижда лишаване от свобода от 10 до 30 години.

Иван Гешев: Проблемът е, че досега законът не се прилагаше. Борбата с корупцията беше недостатъчна и това го отчита цялото общество и там се натрупва чувство за несправедливост.

Зам.-главният прокурор каза, че по това дело са събрани всички възможни доказателства. Поредната манипулация, която се е развила през времето е, че няма доказателства, че те са паднали или олекнали. Гешев категорично отрече това. По негови думи е било предвидимо това, че Дюлгеров ще се откаже от показанията си.

Иван Гешев: Беше ясно, че той ще каже, че това не е вярно в досъдебното производство. Така правят всички подсъдими, така правият и циганите. Това е масово. Въпросът е, че не очаквахме, че той няма да даде обяснения в хода на съдебното производство.

Според представителите на Прокуратурата става въпрос за подкуп, а не за хонорар, както твърди Дюлгеров.

Иван Гешев: Във всяка инстанция все едно битката продължава на ново. Това, че в момента има осъдителна присъда не означава нищо. Ако имаше оправдателна, пак нямаше да означава нищо.

Той заяви, че битката им за справедливост продължава. По негово мнение това дело се използва и медийно се преекспонира, за да се "удари" Прокуратурата. Това е било политически залог и никой не се интересува от чисто криминалния аспект, смята Гешев.

Иван Гешев: Искаме публичност, защото не се страхуваме и знаем истината.

Зам.-главният прокурор каза, че не се страхува от това Иванчева да заведе дело срещу него. Този ноу-хау е взаимстван от делата срещу "Килърите", обясни той. По негово мнение няма основания за това нещо и той го възпрема като ответна реакция на работата на Прокуратурата.

Вижте целия разговор във видеото!

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад