Ивайло Калфин: Темата ОЛАФ приключи, българското правителство не ме подкрепи

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На въпрос за нарастващото напрежение заради проблемите на хората с увреждания той заяви, че ситуацията е "изключително неприятна" и се надява конфликтът да не задълбочава. За него е "страшно грозно" те да бъдат противопоставяни едни срещу други.

Държавата трябва да подреди една система, която да е ясна, прозрачна и има чувството за справедливост. Това го няма, никой в България не е доволен от сегашната политика за хората с увреждания. Тя трябва да се пренареди, да се осмисли логиката ѝ, да ѝ се поставят ясни цели. За съжаление, няма такава перспектива. Тук очевидно липсва ролята на държавата... Промените трябва да са цялостни - точно от промени на парче стигнахме до тук, препоръча бившият социален министър.

За него не е ясно какво има предвид премиерът Борисов като призовава "да се затворят границите на ЕС".

Те и в момента трябва да са затворени, никой не е казал, че границите са отворени и всеки може да идва. Има ред, по който идват мигранти и бежанци, и не виждам какво трябва да се промени. Може би премиерът има предвид нещо, което председателят на ЕК предлага - значително увеличаване на средствата на европейска гранична охрана ФРОНТЕКС, коментира Калфин.


Според него центровете, които приемат бежанци, трябва да се изнесат извън Европа.

Това се налага, защото на практика Европа захранва една огромна трафикантска индустрия - който има пари да си плати и оживее по пътя, стига до Германия или Швеция, за където е тръгнал, добави Ивайло Калфин.


Цялото интервю с бившия вицепремиер вижте във видеото.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад