Неврохирургът д-р Венелин Герганов между Хановер и София

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Той завършва медицина в Медицински университет - София, а след това специализира неврохирургия в Клиниката по неврохирургия към МУ и в International Neuroscience Institute в Хановер, където от 12 години работи като старши лекар. Вече месец обаче д-р Герганов разделя професионалното си ежедневие между немската клиника и "Пирогов".

Нещо ми липсваше в Германия, имаше някаква емоционална празнина. В началото преглеждах пациенти в София само два-три пъти годишно. Емоционалното удовлетворение беше толкова голямо, че в последните месеци идвах всеки месец. Така че беше нормално да започва да оперирам и тук, обясни д-р Герганов.

По думите на неврохирурга "класиката в медицината означава най-голяма степен на сигурност". Новите методи обаче търсят своето място и трябва да докажат, че са по-добри и икономически по-изгодни, подчерта той.

В "Пирогов" имам усещането, че работя сред съмишленици. Ръководството въвежда нов, модерен начин на управление на тази структура. Гледаме в една посока, искаме действително тези най-нови методи да дойдат в България за българските пациенти, подчерта д-р Герганов.

Какво още сподели неврохирургът в студиото на предаването вижте във видеото.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад