Йорданка Фандъкова: Самочувствието идва от свършена работа и реални резултати

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гост в студиото на "Още от деня беше кметът на София Йорданка Фандъкова. ГЕРБ издигна кандидатурата ѝ за трети мандат на предстоящите местни избори.

Като учител и бивш директор на училище тя поздрави всички с началото на новата учебна година. Тази година в столицата има 900 първокласници повече от миналата, съобщи тя. И подчерта, че днес в село Герман е открито ново училище, построено от общината като модерен образователен комплекс. От общинския бюджет тази година са инвестирани 22 млн. лв. за строителство и модернизация на детски градини и училища. Фандъкова беше категорична, че ангажиментът на местната власт към образованието и условията за учение е сериозен.

Кметът на София коментира и кандидатурата ѝ за следващ мандат начело на столицата, като каза, че самочувствието идва от свършена работа и реални резултати. "През последните години започнахме промяната в града и тя е видима", каза още Йорданка Фандъкова и добави, че тази промяна признават и бъдещите ѝ опоненти. Напомни, че София е огромен град със своите проблеми и предизвикателства. Тя открои като най-големи инфраструктурни проекти метрото, което е увеличило трасето си с 21 км само през последния кметски мандат. Днес около 350 000 души ползват този най-удобен и екологичен градски транспорт. Новият завод за отпадъци също е едно голямо постижение за града ни и позволява за десетилетия напред да се реши проблемът с отпадъците, подчерта тя. Припомни, че този проект беше излишно политизиран и забавен. И беше категорична, че зелените политики залагат във всички сфери. Този завод се финансира над 84 % от Европейската комисия. Контролът е бил сериозен и не може да има съмнения, че екологичните правила са спазени, каза още Фандъкова и поясни, че можехме да го имаме още преди 2 години, ако не бяха политическите битки.

Кметът на София отговори и на обвиненията за насочване усилията на общината към центъра на града за сметка на кварталите с примери. Какви - вижте във видеото.