Как лактобацилус булгарикус се озова на Уолстрийт?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Вярвам, че не трябва да се правим на американци, за да продаваме в Америка“ – това са думи на госта ни. И това убеждение го превръща в един от лидерите на нюйоркския пазар на хранителни добавки. Кирил Петков пренася една от най-познатите ни бактерии на далечния континент. И кара американците да полудеят по лактобацилус булгарикус!

Български продукт рядко става топ стока в американски град. Такава е историята на разработен в страната пробиотик, който от май е най-продаваната и скъпа хранителна добавка досега в Ню Йорк сред още 59 подобни продукта, които подпомагат имунитета.

Кирил Петков е завършил Harvard Business School, основател и преподавател е в Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към Софийския университет, който пък е връзката към Харвардския институт за икономически стратегии и конкурентоспособност, управляван от проф. Майкъл Портър. Освен преподавател, Кирил Петков е сериен предприемач, твърд в разбирането си, че за да може България да подобри стандарта си на живот, трябва да изнася иновации с висока добавена стойност.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад