Как се предпазват футболистите от коронавируса?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Д-р Мариян Добрев: Риска го има, но засега данните са, че няма увреди при спортистите, при здравите организми.

Д-р Михаил Илиев подчерта, че футболът и тенисът най-добре са отговорили на препоръките на правителствените институции. Но посочи, че проблемите не са само в това да се спазват всички препоръки за дезинфекция.

Д-р Михаил Илиев: Проблемите идват малко от финансово естество. БФС направи един много хубав жест към професионалните клубове, които са и най-засегнати, за една много голяма и сериозна сума се направиха PCR тестове преди започване на тренировъчния процес, извънреден преглед, който досега не е правен.

И поясни, че целта е била да се обхване максимално целият контингент, който стъпва на стадиона за тренировки. Преди всеки мач се правят бързи тестове. Всичко това струва доста средства, припомни д-р Илиев. Засега единствен случай на заразен във футбола е Томи Юрич от ЦСКА и ръководството на клуба реагира абсолютно адекватно, подчерта д-р Илиев. От Левски пък са изследвали всички контактни след мача.

Несъмнено това е необичайна ситуация, но когато футболист е селекциониран от малък за професионалист, той е трениран да се справя, поясни д-р Илиев.

Акценти
Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад