Как ще се подобряват транспортните връзки в столицата?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нови автобуси, тролеи и трамваи се движат по пътищата на София. Според хората те не са достатъчни за цена на билета от 1,60 лв., защото старите спирки, неудобните разписания и нередовното движение на транспорта са факт, който не може да се подмине спокойно. Изключение прави метрото, което през последните години се развива динамично и се ползва от все повече софиянци и гости на града. За състоянието на градския транспорт в столицата разговаряхме в "Денят започва" с Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта. Той призна проблема с липсата на навеси по спирките навсякъде в София или с тяхната големина, която е недостатъчна за пътникопотока, и заяви, че се работи по отстраняването на този проблем.

"Спирковите навеси, които ще бъдат изградени по линия на концесията, ще бъдат по предварително одобрени проекти, така че да се осигури максимален комфорт на пътниците и ще следим за това много зорко и всяко отклонение ще бъде санкционирано", подчерта Крусев. По думите му разписанията ще бъдат прегледани като интервали на движение и ще бъде реагирано своевременно когато и където се налага.

"Има какво да се оптимизира в сайта на Центъра за градска мобилност и аз имам уверението от колегите там, че работят в посока да се направи един модерен портал, в който гражданите да могат максимално лесно да се информират относно ползването на градския транспорт. Работи се за създаването на инструмент, който да улеснява хората при планирането на тяхното пътуване. Въвеждат се точка А и точка Б на Вашето пътуване и съответно софтуерът показва всички възможни варианти как да стигнете дотам", посочи зам.-кметът по транспорта.

Вижте целия разговор във видеото.