Какви са възможните коалиции пред Реформаторския блок. Антони Тренчев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отново на избори. Какви пътища към победата ще търсят реформаторите? В студиото гостува Антони Тренчев от Реформаторския блок.

Антони Тренчев оцени вчерашната реч на президента Радев като "значително по-добра от тази в парламента", което давало оптимизма, че президентът може да приема критики и да се адаптира към тях. Според реформатора обаче Радев е могъл да бъде по-конкретен като каже "кога ще бъдат предсрочните избори, как ще изглежда служебният кабинет, да свика Консултативния съвет, който е част от инструментариума на президента". Тренчев смята, че за да гарантира приемствеността, президентът Радев би трябвало да събере всичките парламентарно представени партии в голям формат заедно с ресорните министри и да се проведе задълбочен дебат, за да може президентът да вземе по-информирано решение за бъдещия служебен кабинет. Затова реформаторите призовават да бъде свикан Консултативният съвет за национална сигурност.

Като спешна задача на служебния кабинет Тренчев очерта снабдяването на всяка една избирателна секция с машина за гласуване, тъй като това е новото допълнение в закона, прието по настояване на реформаторите и което е гарант "за честното провеждане на изборите".

Тренчев изтъкна, че РБ се надява да привлече избирателите със своята програма, влязла в коалиционното споразумение между РБ и ГЕРБ, която е изпъленна над 60 процента за две години. Сега предстои актуализация на това, което не е свършено.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад