Какво ядат децата в училище? Здравословни ли са безплатните закуски?

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Ако искаме обаче да решим въпроса с безплатните закуски кардинално, парите трябва да се удвоят и утроят, препоръча специалистът.

Културистът Богомил Йорданов, също гост в студиото, отбеляза, че с подобна храна добра форма и добра фигура не може да се поддържа.

Много важни са белтъчените. Те са първостепенни заради мястото, което заемат в природата, ние до голяма степен сме изградени. На второ място - въглехидратите и мазнините са доста важни за енергията и хормоналния баланс. Има обаче различни видове въглехидрати и мазнини. Мисля, че тези закуски не са подходящи за здравословно хранене, отбеляза Йорданов.

В разговора се включи и Диян Стаматов, директор на 119-о СУ "Акад. Михаил Арнаудов". Според него, за да се разреши този проблем, трябва да се "увеличи финансовата възможност на всяко едно училище за безплатните закуски".

До всяко дете да достига храна, която е здравословна, но и малко по-скъпа. Фонд "Земеделие", който има национално и европейско финансиране, може да осигури малко по-качествени неща, които са по БДС, добави Стаматов.