Таско Ерменков: Паралелната държава трябва да бъде унищожена

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Реалните резултати от една такава политика, в която група роднини разпределят обществен ресурс в собствена полза, в собствен интерес, а не в обществения, касае всеки един от нас", заяви депутатът от БСП за България.

И подчерта, че от началото на изборите сме поели борба с паралелната държава - тази шуробаджанащина, тези политически и пристрастни назначения, в това число и на зам.-министъра Ангел Попов, са част от паралелната държава, която за БСП няма цвят, няма партийна принадлежност. Тя е незаконна и трябва да бъде унищожена, категоричен беше Ерменков. Призна, че всички са оцапани в създаването ѝ, но трябва да започне политиката на прочистване. Трябва да има ясна граница между политиците и тези, които се занимават с икономика, а не едните създават правилата, за да могат другите да им се отплащат за това, коментира депутатът от БСП.

По казуса с брата на Георги Стоилов Ерменков беше категоричен: "Не може да пришиваме на един депутат, който е депутат от тази година, неща, които са се случили с брат му."

Според Таско Ерменков целта на всичко това е да се отвлече вниманието от там, където наистина има роднински връзки.