Кога ще се уеднакви качество на продуктите у нас и в Западна Европа?

В това издание на предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Проф. Донка Байкова: Какво означава минимални стандарти - с минимално заложени показатели за присъствие на даден рецептурен ингридиент. Аз не съм удовлетворено от това. Искам еднакви състави когато се касае за една и съща марка продукт, един бранд. И от там нататък или е такъв и има право да се нарича със съответната марка, която познаваме и предпочитаме, или е на друг щанд.



Александър Йоцев: В никакъв случай не се допуска храна на пазара, която прави здравословни компромиси. Но въпросът не трябва да се истеризира и същевременно той е важен. Целият ЕС, цялото общество е изтъкано от двойни стандарти. Това, че ние сме се захванали в момента с храните, това е доста по-малка част от неща в правосъдието, в информационните сфери и т. н.