Кой ще ни управлява?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гости в "Още от деня" бяха журналистът и издател Мира Баджева и главният редактор на "Медиапул" Стояна Георгиева. С тях обсъдихме актуалната политическа обстановка в страната и за възможните варианти за съставяне на правителство.

Мира Баджева смята, че е очевидно, че коалиция в този формат, който се обсъжда, няма да стане, защото има прекалено много условия. Тя счита, че ще се стигне до това, което е било ясно почти от самото начало - някакъв вид програмно правителство, с експерти.

Според Стояна Георгиева на преговорите, които текат вече две седмици, се разиграва един доста евтин театър. Тя каза, че вариантите за съставяне на правителство са били ясни още от самото начало, от когато се е разбрало, че влизат осем партии в парламента и сега зад лозунгите за национална отговорност всяка от партиите се опитва да прикрие своята безотговорност и никой не иска да се ангажира с едно правителство, което би било нестабилно. Георгиева смята, че много по-честно би било да си сложат картите на масата и да се направи програмно правителство.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад