Корнелия Нинова: Проучванията сочат, че хора от различни партии подкрепят ген. Радев за втория тур

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Подкрепяната от БСП двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова се класира първа на първия тур на президентските избори. С лидера на лявата партия Корнелия Нинова разговаряхме в студиото на "Денят започва" за предстоящия балотаж и за финалния дебат между претендентите за "Дондуков" 2 - Румен Радев и Цецка Цачева.

Пълна мобилизация, организация и работа до втория тур - това е, на което залагаме през цялата тази седмица с цел победа на балотажа. Тогава ще дадем път на емоциите, заяви Корнелия Нинова. Попитана как възприема различната от тази на БСП позиция на ген. Радев по повод на съдебната реформа, лидерът на лявата партия отговори: "направеното досега в съдебната реформа не даде резултат. Мисля, че трябва да започнем темата "съдебна реформа" отново и отначало сериозно този път, която да обхваща възможните промени във всички закони и подзаконови нормативни актове. Уважавам това, че г-н Радев има по-различна позиция от нашата. Правилно е един президент, който е надпартиен, да има различна позиция от партията, която го издига. Готови сме, слагайки тази тема отново на масата за разговори, да обсъждаме всички варианти за законодателни промени - от Конституция, през закони, през законови нормативни актове. Важно е целта да се постигне."

По темата за възможната оставка на правителството, Корнелия Нинова беше категорична, че г-н Борисов няма намерение да се оттегля от властта. "Този човек лъже". Ако беше изпълнил обещанието си след резултатите от първия тур, щях да се изненадам, че за пръв път си изпълнява думата, коментира тя, като се съгласи обаче, че подобна постъпка нямаше да бъде държавнически отговорна между двата тура на изборите.

По повод на това от кого търсят подкрепа за балотажа, Корнелия Нинова подчерта, че БСП не води разговори с партийни централи и партийни лидери, защото смятаме, че трябва да покажем друго отношение и към изборите, и към политиката изобщо - без пазарлъци и без обещания за бъдещи общи действия. "Обръщаме се към народа си и проучванията показват, че хора от различни партии подкрепят ген. Радев за втория тур".

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад