Красимир Каракачанов: България не се продава!

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

България не се продава! Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов по повод думите на руския журналист и депутат Пьотр Толстой.

В неделя Пьотр Толстой, известен водещ на предаването "Времето ще покаже" по Първи канал на руската държавна телевизия, журналист с 25-годишен стаж, праправнук на великия руски писател Лев Николаевич Толстой и кандидат за депутат от "Единна Русия", бе един от интервюираните от БНТ по повод провеждащите се парламентарни избори в Русия. В интервюто той заявява: "Нужна е дълбока реформа на Европейския съюз, смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединяване на страни, които влизат в зоната на националния интерес на Русия". На реплика на кореспондента на БНТ "Пожелаваме му, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България", Толстой отговаря: "Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме".

„Без значение дали си руски политик, американски политик или френски посланик, всеки един, който с подобни нелепи изказвания засегне достойнството на България, трябва да се реагира. Ние сме благодарни на Русия, че ни освободи от турското робство и именно тази свобода трябва да защитаваме”, заяви Каракачанов.

„Твърд, дипломатичен и ясно показващ интересите на България – такава трябва да бъде реакцията ни. Няма как една велика сила да се опитва да налага своите интереси. Няма голяма държава, която да ляга и става с нашите проблеми. Няма вечни приятели – има вечни интереси”, каза още лидерът на ВМРО.

Попитан за предстоящата битка за "Дондуков 2", Каракачанов заяви: „Основният ни конкурент за президентските избори още не се е появил – това определено е кандидатът на ГЕРБ, който и да е той. Все пак партията на Борисов е най-голямата”.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад