Красимир Ципов: Не следва да се говори за отстъпление на държавата

В предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Ципов няма основания промените да се смятат за противоконституционни и гражданите не би трябвало да имат такива притеснения. И сегашният закон за частната охранителна дейност също предвижда възможността за охрана на имущество и на обекти. В навия закон са записани текстове във връзка с охраната на урбанизираните територии, но според Ципов, тя не се отличава от другите видове охрана, които са съгласно новия закон. Идеята на разпоредбата е да се даде възможност на кмета на общината, ако прецени, да проведе процедура по закона за обществените поръчки, след решение на Общинския съвет и да се сключи договор.

Красимир Ципов: Идеята е да се осигури сигурността на гражданите. Идеята е да се осигури опазване на обществения ред. Но по никакъв начин не следва да се говори за отстъпление от страна на държавата.

Задълженията на охранителите са свързани най-вече с превенция. Такава е и дефиницията в новия закон. Това са компрекс от дейности, които трябва да предприемат охранителите посредством наблюдения.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад