"Лачените обувки на българското кино" - първа гала вечер

Лачените обувки на българското кино - първа гала вечер
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Лачените обувки на българското кино“ е най-новият формат на БНТ.  Посветен е на стогодишния юбилей на нашето кино и в него зрителите на oбществената телевизия, чрез гласуване, избират любимия си български игрален филм.

Заглавието на предаването е вдъхновено от класическия филм „Лачените обувки на незнайния войн“ на Рангел Вълчанов – режисьорът, признат от своите колеги за един от най-добрите в историята на българското кино.

Водещи на бляскавата гала вечер на предаването са актьорите Параскева Джукелова и Стефан Щерев.

В студиото своите спомени и впечатления споделят любими лица на българското кино - актьорите Мария Статулова, Пламена Гетова, Ани Вълчанова, Яна Титова, Асен Блатечки, Филип Трифонов, режисьорите Николай Волев, Явор Гърдев и Виктор Чучков, писателят и сценарист Георги Мишев, кинокритиците Геновева Димитрова и проф. Вера Найденова и продуцентът и директор на „София филм фест“ Стефан Китанов. Един от доайените на българското кино – Никола Корабов, който режисира класиката „Тютюн“, е специален гост в студиото на БНТ.

Нека събудим великите сенки от миналото на българското кино.

По време на гала вечерта зрителите виждат 100-те филма, участващи в класацията, до която се стигна при старта на проекта през септември 2014 г. Тогава беше изготвен списък от 425 заглавия, някои от които предложени и допълнени от зрителите. Чрез онлайн вот броят им беше сведен до сто.

Кой е най-любимият филм ще стане ясно след три месеца, отново след гласуване в онлайн анкета на bnt.bg.

ГЛАСУВАЙТЕ ТУК >>