“Лачените обувки на българското кино” - тази вечер по БНТ 1

“Лачените обувки на българското кино” - тази вечер по БНТ 1
В предаването
Всички броеве

На 1-ви март стартира предаването “Лачените обувки на българското кино”. Посветен на 100– годишнината на българското кино, форматът ще ви даде възможност да изберете кой ще е филмът на столетието.

Точно след новините, в 20:45 часа, студио 1 ще отвори врати, за да посрещне за бляскавия първи епизод емблематични лица на българското кино. Водещите Параскева Джукелова и Стефан Щерев ще преведат зрителите през кадри и герои от сто незабравими български филма, създадени през последните 100 години. За първи път зрителите ще видят подборката от 100-те заглавия, едно от които ще бъде обявено за любимата българска лента.

Заглавието на предаването е вдъхновено от класическия филм „Лачените обувки на незнайния войн“ на Рангел Вълчанов – режисьорът, признат от своите колеги за един от най-добрите в историята на българското кино. Националната телевизия стартира проекта през септември 2014 г., с изготвянето на списък от 425 заглавия, някои от които предложени и допълнени от зрителите. Чрез онлайн вот броят им бе сведен до сто.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад