Лазаров: Трима полицаи са арестувани през нощта

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Когато има неправомерни действия от страна на полицейски служители, вземаме мерки - арест и на прокурор. Тази нощ в София са задържани трима наши колеги за побой. Те са задържани, взети са им униформите и пистолетите.

Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред "Денят започва". Той уточни, че полицаите са нанесли побой на лице "заради лични отношения". Превишили са си правата по време на работа. Нападнатото лице не е в добро състояние, уточни главният секретар на полицията.

Лазаров коментира и изнесения вчера одитен доклад на Сметната палата, обхващащ финансовото управление на МВР за периода от 01.01.2010 г. до 31.05.2013 г., който беше възложен с решение на 42-то НС и от който стана ясно, че СП съставя 60 акта на зам.-министри на Цветан Цветанов.

"Аз самият съм изумен от тези резултати, които са получени вследствие на одита, който е извършен и не искам да акцентирам върху това, че служители на МВР са придобили съответните жилища, ако това е станало по съответния регламентиран ред. Притеснителното е друго - как са харчени парите на данъкоплатците и парите, които са предназначени за българската полиция. Това е за мен акцентът", заяви главният секретар. Лазаров уточни, че са взети мерки тези практики, които явно се оказват, че не са най-добрите, да се отстранят. Не ми е известно как се дават ведомствени жилища. Не ми е известно откакто министър Цветлин Йовчев е вътрешен министър да са давани ведомствени жилища, заяви комисарят.

Ако някой смята, че може да осъществява "чадър" значи е сбъркал времето, мястото и събитията. Нормативната база и организация на работата в МВР в момента не дават такива възможности, категоричен е Светлозар Лазаров.

На въпрос дали е правено разследване за депутата Георги Марков, който се отцепи от ГЕРБ, главният секретар на МВР заяви: "Не ми е известно да му е свален имунитета, за да му е правено разследване. Това са явно някакви стари неща - преди да стане депутат", уточни Лазаров.

Миграционният натиск е овладян, кризата е овладяна, от вчера имаме и добри новини от Брюксел, отбеляза още той. Според Лазаров в момента, в който се направят Домове от закрит тип, на практика ще се реши много от проблемите, на които сме свидетели в последно време с бежанците.

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад