Легионерът от Орешник

В предаването вижте:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ст. Комисар Ангел Цанков, директор ОД МВР-Хасково: "На база на това, че същият е бил служител на френски чуждестранен легион и придобитата информация на партньорски служби се установи, че лицето борави добре с ножове, оръжия и други нараняващи инструменти."

В полезрението на полицията мъжът попада, тъй като бил разследван за убийство на животно. Според кметицата на село Орешник, където Иван живее, преди време той се издържал от дървосекачество, сега бил безработен.

Тодорка Арнаудова, кмет на с. Орешник: "Занимаваше се със дървосекачество, доколкото ми е известно. Има наложени глоби няколко за това."

Жителите на селото определят 35-годишния бивш легионер като затворен. Някои от тях разказват, че стрелял в двора си. Общувал рядко с тях. Поздравявал в зависимост от настроението.

Тодорка Арнаудова, кмет на с. Орешник: "Кротко момче, сам живее, родителите му починаха отдавна, затворен е, не контактува с с хора от селото, с близки. Няма някакви такива прояви, не влиза в контакт с жителите на селото."

Тодор, жител на с. Орешник: "Познавам го преди време, пък сега не съм го виждал скоро."

Други описват Иван като добър човек. Приемат с изненада факта, че се барикадирал в дома си и произвел изстрели.

Илия, жител на с. Орешник: "Приятел ми е, познаваме се от много години, работихме заедно. Добър беше при мене, пък не знам сега... от тук нататък не знам."

Към момента Иван Пачелиев е в ареста за срок до 72 ч. Прокуратурата вече му повдигна обвинение за възпрепятстване на органите на реда. За това закона предвижда наказание до 6 години лишаване от свобода.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад