Летните ремонти. Организация на движението по автомагистралите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Три от ремонтите по АМ "Хемус" ще продължат през целия летен сезон. Това са виадуктът на 20-ти км при с. Потоп, виадуктът след тунел "Витиня" на 34-ти км при Коренишки дол и лявата тръба на тунел "Витиня". Ремонтират се пътна плоча, пътна настилка, горно и долно строене, при необходимост ще се подменят лагери и ще се усилват други носещи елементи. В тунела се правят аварийно-укрепителни дейности. От АПИ призовават за търпение, внимателно шофиране, както и да не се използва аварийната пътна лента. Ако видите някой да шофира на аварийната лента или някакви предпоставки за ПТП, звъннете на КАТ през тел. 112 или сигнализирайте в АПИ на тел. 0700 130 20.

Ще бъде направено всичко възможно по АМ "Тракия" ремонтите да бъдат приключени в рамките на този месец. Не се предвижда започването на нови големи ремонти по магистралата, тъй като започва летния сезон.

Пътен възел "Цалапица" при 112-ия километър на автомагистрала „Тракия“ беше затворен за движение в началото на седмицата. Причината е ремонт на пътните връзки село Цалапица и град Съединение. От днес се ограничава движението по пътните връзки Бургас-Съединение и Съединение-София на пътен възел "Цалапица" при 112-ти км на АМ "Тракия", съобщиха от АПИ. Обходният маршрут за пътната връзка Бургас–Съединение е през пътен възел Бенковски-Съединение. В посоката Съединение–София шофьорите могат да преминават от кръгово кръстовище Орта Хан по път I-8 Пловдив-Пазарджик и при пътен възел "Пазарджик" отново да се включат в АМ "Тракия". Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, призовават от агенцията. Ремонтните работи на пътните връзки, които започнаха в началото на седмицата, включват подмяна на асфалтовата настилка. В зависимост от метеорологичните условия се очаква те да завършат през следващата седмица. Предвидените средства за обновяването на пътните връзки са около 400 хил. лв. с ДДС и са осигурени от бюджета на АПИ по програмата за текущ ремонт.

От 1 юни влезе в сила заповедта за движение на камиони над 12 тона през летния сезон. Промяна тази година няма.

Вижте още информация по темата за летните ремонти във видеото!