Мария Габриел: Действията ни в борбата с дезинформацията дават резултат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
"Виждаме, че тези, които си служат с дезинформация, много бързо развиват своите техники. Наблюдаваме тенденция за все по-голямо съсредоточаване върху кампании на местно ниво, визиращи общности от хора, което е много по-трудно за откриване и противодействие след това", допълни тя.

По думите ѝ за последните 5 месеца "Гугъл е премахнал 3,39 млн. Ютуб канала, които не отговарят на политиката им за спам или автентично съдържание, Фейсбук е премахнал над 2 млрд. фалшиви профила, а Туитър - над 77 млн."

"Виждаме колко е важно да се подобри тази политика за прозрачност - и за спонсорираното съдържание, и за политическата реклама. Сега вече трябва да отидем по-далеч и да навлезем в подробностите за тематичните дезинформационни кампании", отбеляза Габриел.

Какво каза българският еврокомисар за цифровата програма за Западните Балкани, за избора на България да е една от осемте държави, в която ще заработи европейският суперкомпютър, както и за трудните преговори за разпределение на лидерските постове в ЕС, вижте видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад