Мария Габриел: Иска ми се да заслужим доверието на хората

Предаване: Денят започва

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За първи път, в тази кампания еврокомисарите могат да участват като кандидати или само подкрепящи партия. Това, което за нас е важно - във всяко едно участие в събитие да индикираме в каква роля сме, заяви Мария Габриел. "Кога, ако не сега, по време на кампанията, европейските комисари, които са работили 5 години, имат да отчитат резултати, знаят какво още трябва да се направи, да могат да се включат активно и да го покажат?"

Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество, водач на общата листа на ГЕРБ и СДС евровота:: За мен сега най-важно е победата на европейските избори за листата, която имам честта да водя, защото тя е съставена от изключително знаещи, можещи хора. Хора, които знаят как се отстоява национален интерес, имат ясна визия за това.

Тя подчерта, че иска да посвети времето си в предизборната кампания за европейски дебати, за политики, да бъде откроено българското, да бъде защитено и дефинирано още сега.

Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество, водач на общата листа на ГЕРБ и СДС евровота: Всеки е изкушен да дава прогнози за изборите. На мен ми се иска да заслужим доверието на хората, да имаме тежест, която да съответства на това, което предлагаме.

Ние имаме натрупан опит и искаме това да бъде в полза на гражданите, посочи тя и допълни, че днес има дефицит на доверие и затова акцентът е "Европа на доверието". Мария Габриел изрази надежда тази кампания да е състезание на идеи, да има истински дебати, които да покажат на хората какви са различията, но да не губим и обединението. "Затова единственото, което искам, е да получим най-голямата подкрепа и тя да се основава на нашите идеи, на опита ни и на това, което действително можеш да направиш, а не само да обещаваш и да обвиняваш, без да предлагаш решение", открои тя.

Мария Габриел коментира ефекта от скандалите с евтините имоти на властта, довели до оставки на ключови кадри в управлението и ГЕРБ.

Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество, водач на общата листа на ГЕРБ и СДС евровота: Преживяхме един период, който не беше лесен, но наложихме стандарт да поемаме отговорност, само който не работи, не греши, затова - поглед напред. Ние нямаме основания за повече тревожност, знаем как се носи отговорност.

Вижте целия разговор във видеото.