Михаил Миков, БСП: Предизборната ни кампания беше грешна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
"Абсолютната грешка е напускането на парламента. Позволих си да кажа, че ние изпуснахме много закони, които са приети без участието на народните представители от социалистическата партия. Става въпрос за над 30 закона", продължи с коментара си Миков.

Той беше категоричен, че БСП ще се върне днес в парламента и че "парламентарната група трябва да има относителна самостоятелност", "а не да се превръща в някакъв заложник на някакви капризи".

Според него това са част от причините за незадоволителния изборен резултат на социалистите и от основанията да се иска оставката на партийния лидер.

"Г-жа Нинова не очерта такива основания. Тя приема оставката си само като демонстрация на морал. Аз смятам, че за тази оставка има много сериозни основания и най-вече резултатът от изборите, перспективата, която може да се даде на БСП, защото след няколко месеца са местните избори", подчерта Миков.

Михаил Миков беше категоричен, че няма да участва в надпреварата за лидерския пост в БСП и добави:

"Не може да вървим по пътя на т. нар. ляво консервативно. Няма такова. БСП трябва да влезе в кожата си на истинския автентичен представител на левите хора в България."