Напрежение сред спортистите-автомобилисти в България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всички страни по казуса, създал напрежението в автомобилния спорт, сега са в предаването. В студиото е Камен Михайлов - председател на Автомобилна федерация на България. На пряката ни линия заедно с репортерката Боряна Черганова са трима пилоти - Димитър Илиев, Николай Златев и Иван Вучков, а на телефона е председателят на Съюза на българските автомобилисти инж. Емил Панчев.

От разговора с пилотите става ясно, че името на сдружението "Автомобилна федерация на България" е било заложено пред ФИА още по тоталитарно време, след промените обаче е създадена БФАС, която се грижи и досега за автомобилния спорт в страната. Пред това време СБ от обществена полза минава в частна полза, не се интересува от автомобилен спорт и де факто цялата дейност по автомобилния спорт се извършва от БФАС, обясни пилотът Димитър Илиев, като защитават спорта с идеални, а не користни цели. Затова държат лицензът да бъде върнат на БФАС.

Камен Михайлов - председател на Автомобилна федерация на България, опроверга твърденията на пилотите. Според него сдружение в частна полза е СБА и "то много отдавна и в полза на неговите учредители". А структурата, която той оглавява, е била учредена миналата година.

Своето обяснение даде и инж. Емил Панчев - председател на Съюза на българските автомобилисти.

Целия спор по казуса вижте във видеото.